torstai 2. huhtikuuta 2015

Asian vierestä (remonttiblogi). Osa 2.


Toinen ja kolmas kierros kosteusmittauksia.
Vahinkojen laajuus alkaa selvitä.

Tänään torstaina 2.4.2015 WD Kuivauksen miehet tulivat tekemään kolmatta kosteusmittausta.
Kylpyhuoneen kynnyksen vierestä irroitettiin pala kaakelia, jotta pystyttäisiin mittaamaan sen alta. Ja kyllähän siellä kosteutta oli. Tässä havaintokuva...
Aiemmin, toisella mittauskierroksella löytyi pieni reikä vesieristeessä. Se on kuvassa näkyvän kynnyksen takana, aivan seinän vieressä.

Tästä eteenpäin homma jatkuu siten, että koko eteisen alalta irroitetaan lattialaatat ja sen alla oleva alkuperäinen muovimatto. Sen jälkeen lattia kuivataan (niiltä osin, missä kosteutta vielä on) ja hiotaan. Ehtihän nuo laatat tuossa jo 12 vuotta olemaan.
Keittiön puolelta ei onneksi laattoja tarvitse poistaa.
Kuvassa oleva alue siis puretaan laatoista ja joskus tulevaisuudessa me sitten vedetään tilalle laminaattia. Oikeassa laidassa näkyy oviaukko vaatehuoneeseen, josta poistetaan muovimatto ja pinnat hiotaan.
Vaatehuoneen läpi pääsee makuuhuoneeseen. Täällä irroitetaan muovimatto n. 30 cm alueelta seinien vierestä. Ja taas kuivataan ja hiotaan.
Arvelin joutuvani kiroilemaan uusien mittaustuloksien myötä. En kiroillut. En edes harmistunut isosta urakasta, mikä laattojen ja muovimaton poistaminen tulee olemaan. Ehkä sitä alitajuntaisesti on jo hyväksynyt tulevan ja nyt kun saatiin selkeitä toimintasuunnitelmia pöydälle, niin hommaan voi tarttua konkreettisesti. Ei tarvitse enää miettiä kuin vakuutuspäätöstä ja toivoa sen olevan meille suopea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti