lauantai 25. kesäkuuta 2016

Asian vierestä. Lomablogi, osa 8. Malmö - Kööpenhamina

Matkapäiväkirja, Malmö - Kööpenhamina
21.-24.6.2016

Jep. Kyllä. Kävimme Ruotsissa, Malmössä.
Matkakohteena kaupunki ei ole matkanjärjestäjien Top 10 -listalla. Ei kai edes Top 100 -listalla. Mitä sitten? Minun hyvä ystäväni asuu siellä, joten omalla listallani kaupunki on jaetulla ykkössijalla.

The Silta. Kone laskeutumassa Kööpenhaminaan, Kastrupin kentälle.

Malmö by night
Malmö igen. Meidän hotelliaamiainen oli tuossa rakennuskopleksissa sijaitsevassa toisessa hotellissa, koska meidän hotellin keittiö oli remontissa.

Voin sanoa, että kaupunki on mitä mainioin lyhyelle visiitille. Majoitus on vieressä, Tanskan puolella paistattelevaa Kööpenhaminaa, selkeästi edullisempi.
Ruoka on hyvää ja kohtuuhintaista. Ja koska olemme Pohjoismaassa, kaikki toimii kuin pitääkin. Helppoa, hyvää ja mukavaa.

Vanhan kaupungin Lilla torget.

Joku öttiäinen Gustav Adolfs torgetilla.

Lennot tulevat Tanskan puolelle, Kastrupin kentälle. Sieltä sitten junaan ja passintarkastusten jälkeen Ruåtsiin. Ensimmäinen asema Ruotsin puolella on Hyllie. Siinä juna pysähtyy (aina välillä) hieman pidemmäksi aikaa ja kaikkien matkustajien henkilöllisyys tarkastetaan (kiitos kiristyneiden pakolaislakien). Vapaata liikkumista valtioiden välillä EU:n sisällä ei enää ole. Minusta se on hyvä asia tässä maailman tilanteessa.

Hiiabilla amppelit pylväisiin. Kätevää.
Malmön keskustaa kiertävä kanaali.

Malmön keskusta on kompakti ja siisti. Kaikkialle pääsee kävellen. Keskustaa kiertää kanaali (Förstadskanalen), jonka varrella on kauniita puistoja, ja jonka sisäpuolelle jää mm. vanha kaupunki toreineen.
 Malmöstä Kööpenhaminaan - ja takaisin - pääsee helposti junalla. Matka yhdeltä aikuiselta yhteen suuntaan maksaa n. 14€ ja matka kestää puoli tuntia.

Ruuhkaa Kastrupin asemalla. Kannattaa tunkea lähelle laiturin reunaa, että pääsee junaan. Röyhkeys on valttia.

Mutta, mutta… Ne junat. Tai lähinnä se ihmismäärä. Kastrupin lentokenttä on iso solmukohta kansainvälisessä lentoliikenteessä ja sen kyllä huomaa. Junat Ruotsin suuntaan ovat niin täynnä kuin mahdollista. Jos et hyökkää törkeästi jonon kärkeen, joudut seisomaan ja monesti jopa jäämään junasta pois. Jengiä on kuin pipoa.

Lähtiessämme kotimatkalle juna oli niin myöhässä, ettei se voinut pysähtyä lentokentällä vaan veti ohi ja pysähtyi seuraavalla asemalla. Siinä sitten junasta ulos ja laiturin toiselle puolen odottamaan lentokentälle menevää junaa satojen muiden kanssa. Matkailu avartaa… jep.

Kööpenhamina on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kaupunki. Kannattaa löntystellä Strøgetistä (pääkävelykatu) sivummalle ja tutustua kujiin ja puistoihin. Ja ehdottomasti kannattaa käydä Nyhavn' issa.

Lippakioskit ovat Tanskassa hieman koristeellisempia kuin Suomessa

Ryysistä Nyhavn'issa
Nyhavn on 1600-luvulta peräisin oleva satama-alue. Vanhin edelleen pystyssä oleva talo on rakennettu 1681.
Rakkaus kukoistaa alueella, joka oli tunnettu merimiehistä ja prostituoiduista.
Ja sitä kautta juopettuluista, tappeluista ja muista mm. Suomen Juhannukseen liittyvistä aktiviteeteistä. 
Kokko odottaa Nyhavn'issa.
Myös H.C. Andersen asui alueella 18 vuotta. Ilmankos satuja syntyi satusedän kynästä.

Konna sylkee.
(it's not a sipiting coobraa... Tää vitsi aukeaa vain frendille, sori)


Andy The Dog. Kerrassaan ihana kaveri. :)

Jälleen yksi onnistunut ja riemuisa matka takana. Nyt lepoa Espoossa ja suunnitelmat seuraavaan keikkaan muhimaan. Kotimaata on vielä näkemättä, joten.... 

Ei lentoa ilman gin-tonic'ia. Ei todellakaan. :)

Hejssan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti