lauantai 25. huhtikuuta 2015

Asian vierestä (remonttiblogi). Osa 8.

"F*ck you, pay me!"

25.4.2015

Maanantaina 27.4. aloitetaan sekä meidän, että alakerran asuntojen kunnostusremontointi.
Vaimoni kilpailutti muutaman urakoitsijan ja hintaerot olivat valtavia.

Alv mukaan laskettuna kalleimman firman kulut olisivat nousseet reilusti yli 20000 euron!

Sanomattakin on selvää, ettemme suostu maksamaan vain siksi, että kyseinen firma laskuttaa selkeästi "vakuutuslisää". Se on helppo lyödä hinnat kattoon kun vakuutusyhtiö on jo tehnyt korvauspäätöksen.
Kaikille muuten tiedoksi, että kotivakuutus ei korvaa tämän kaltaisia vahinkoja - kotivakuutus korvaa yleensä irtaimistolle aiheutuneet vahingot. Kiinteistön rakenteille aiheutuneet vahingot korvataan yleensä kiinteistövakuutuksesta. Tässä tapauksessa vahinko ei ole lähtenyt esim. kiinteistön putkivuodosta, vaan toiminnasta, ja vahinkoa on aiheutunut myös naapurihuoneistolle - eli tapahtumassa on ns. tuottamus. Tämän tyyppiset vahingot korvataan vastuuvakuutuksen kautta. Meidän tapauksessamme vakuutusyhtiö tulee vastaan 75% osuudella lopullisesta summasta.

Halki, poikki ja pinoon, kuten Sari sanoi. :)
Luovuimme kahdesta isosta makuuhuoneen kaapista ja tästä, eteisessä pönöttäneestä "möröstä". ison peilioven säästin. Se on ihan tyylikäs ja sopii eteiseen.

Kolme trippiä Sortti-asemalle pienellä korealaisella autolla ja avot! Homma hoidettu. Kiitos, Jimi.

Takana on nyt raskas, lähes kuukauden kestänyt jakso. Ennen kaikkea se on ollut raskas vaimolleni, joka on oman työnsä ohella hoitanut tämän härdellin parhaalla mahdollisella tavalla. Kyllä ammattilaisen tunnistaa kun sellaisen näkee. Isoin kiitos kuuluukin ihanalle vaimolleni. <3

Vielä hetken kotimme näyttää varastolta. Jaksaa, jaksaa...

Eilen kirjoitimme lainapaperit, jotta saamme maksettua nämä remontit. Meidän osuutta lisää (kilpailutuksesta huolimatta) erittäin hankalaksi heittäytynyt (ja asiattomasti käyttäytynyt) naapuri, joka ehdottomasti vaati että hänen asuntonsa tullaan remontoimaan kaikkein kalleimman urakoitsijan toimesta.
"Nyt tää tuli sulle kalliiksi!" Oli yksi herran kehittävistä kommenteista. Selkeä kostotoimenpide meitä kohtaan nostaa maksujamme usealla tuhannella eurolla.
Erot tarjouksissa olivat nimittäin lähes 9000€!

Yhtä kaikki: maanantaina alkaa asunnon kunnostus ja urakoitsija lupaili valmista olevan jo hyvässä lykyssä viikon kuluttua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti