sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Asian vierestä (remonttiblogi). Osa 9.

Hommat etenee.

3.5.2015 Sunnuntai.

Vappuviikonlopun saa töissä hengähtää ja sitten taas - huomenna, maanantaina - jatketaan. Tai siis urakoitsija jatkaa ja minä toimin apumiehenä arkivapaillani.
Tähän väliin pitää kehua urakoitsijaa. Se on yhden miehen orkesteri ja saa todellakin aikaiseksi. Ehkä se kertoo kaverista jotain, että enimmäkseen hän korjaa Eiran ja Kaivopuiston arvokiinteistöjä.


Vaatehuone tyhjennettiin ja hyvin nopeasti saivat hyllyt monoa. Kopista tuli hetkeksi oiva varasto/työtila. Oikealla laidalla pari levyä, jotka irroitettiin keittiöstä...

...eli keittiön työtason peitelevyt. Kyllä sitä ruokaa pystyy tekemään ilman turhia koristelevyjäkin. ;)

 Eteinen on siis jo saanut uuden lattiapinnan ja täytyy sanoa, että hyvältä näyttää. Afrikan pähkinä on pintakuviona. Made in Germany.
Työ etenee tästä vaatehuoneen läpi makuuhuoneeseen.

Liituviivalla ja tarkoilla mitoilla saadaan laminaatti suoraan. Tämä mitattiin vasemmalta seinustalta, josta laminaattia aloitetaan rakentamaan...

...Elikkäs täältä. Makuuhuoneen kaksi seinää kaipasi tasoitetta johtuen kahdesta korkeasta kaapista, joiden takaa paljastui epätasaisuuksia. Maalia pintaan sitten ensi viikolla.


Ei siinä kauaa ammattilaisella mene kun laminaattia paikalleen lätkitään (joskin minä häiritsin työtä höpöttämällä vieressä koko ajan). Vaatehuoneesta pinta jatkuu yhtenäisenä makuuhuoneeseen ja siitä sitten olohuoneeseen. Ei kynnyksiä.
Laminaatin alle tulee Tuplex-äänieriste.

Tästä se sitten jatkuu maanantaina 4.5.
Voitte kuvitella, miltä tuntuu asua useita viikkoja asunnossa, joka muistuttaa kirpputorin ja epämääräisen varaston risteytystä. Tämä koko ryjämäärä pitää siirtää pois alta. Sohva ja kirjoituspöytä ym. siirtyvät sitten edestakaisin sen mukaan, miten työ etenee.
Eli hommat jatkuvat ja ehkä jossain edessäpäin alkaa jo hieman näkymään se maaliviiva, johon pyritään. Se valo tunnelin päässä.
Ei muuta kuin kääritään hihat ja aletaan hommiin! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti