tiistai 7. kesäkuuta 2016

Asian vierestä. Lomablogi osat 1 ja 2. Espanja, Lloret de Mar

Matkapäiväkirja,  päivät 1 ja 2.

Tämä matkamme suuntautuu lounaiseen Eurooppaan, Espanjaan.
Ensimmäinen kerta täällä.

Matka.
Se alkoi maanantaina 6.6. pakkaamisella. Ja siirtymällä ajoissa lentokentälle. Halusimme välttää Kehä ykkösen työmaista johtuvat ruuhkat. Hyvä niin.
Vaimoa tuleva matka jännitti kovasti. Hän kun oli ollut kaksi kuukautta pelkästään kotona polvileikkauksen vuoksi ja elämä on pitkälti ollut noin kahden sadan metrin säteellä.
Kentälle päästiin ja sitten: Lento myöhässä (yllätys). 
Lentoyhtiö on Vueling.


Matkalla (lennolla) pitää nauttia. Gin tonic package with dryed raspberryes and lavender tonic

Ei paljon, mutta juuri sen verran, että Barcelonassa ei löytynyt kenttähenkilökuntaa, joten kökötimme hetken koneessa odottaen ulospääsyä. Alkoi meikälläkin naama kiristyä…

Ulostustorvi odottaa käskyä imeytyä lentokoneeseen kiinni. Sitä hallinnoi pinkkiin t-paitaan pukeutunut iso mies. :)

Kentälle päästyämme vaelsimme pitkän matkan seuraavaan pisteeseen odottamaan henkilöä, joka ohjaa meidät odottamaan bussikuljetusta kohteeseen. Ja taas odotusta ja odotusta… (n. 1,5h) Organisointikyky näillä on samaa luokkaa kuin kaikilla 45 leveysasteen alapuolella elävillä. Se on jossain ”manana, manana ja I don´t give a fuck” välimaastossa. Ja taas oli meikällä kiilteet hampaissa koetuksella.

Oikeaan bussiin päästiin kuuntelemalla paikallista hemmoa, joka huuteli - autioituneella lentokentällä - nimiä paperista paksulla murteella., jonka ymmärtämiseen ei kouluruotsi auttanut. Me olimme: Paeva Sjuyuygru. (No joo. Syväkuru on kaikilla kielillä niin eksoottisen kuuloinen, ettei siitä voi erehtyä):
Bussi tietenkin oli jossain hevonkuusessa, jonne piti taas vaeltaa satoja metrejä.
Sanovat, että ”ota pakettimatka, se on helppoa ja vaivatonta.” Paskat.
Kokemuksesta voin (voimme) sanoa, että helpoimmalla pääsee kun hoitaa itse matkat, kuljetukset ja hotellit. Meidän ”helppo” matka kohteeseen kesti 12 tuntia! Se on aika v.tusti kun ajattelee, että kohde on Espanjassa.
Hämmentävää oli huomata, miten aluksi hermoillut vaimoni muuttui zeniläisyyden airueksi, sanoen pitkäksi venyneestä matkasta: ”It is how it is.”

Bussissa oli ilmastointi luokkaa: Pirkkapakasteet. Ei tullut hiki. Vitutuksen lisäksi suuvärkki pysyi irvessä kylmyyden takia.

Lloret de Mar. Kaupunki Costa Bravan alueella. Melko mäkinen kylä, jonka kaikki kadut ovat yksisuuntaisia. Sanomattakin on selvää, ettei bussikuski löytänyt juuri meidän hotellia vaan pudotti meidät kadunvarrelle pörrättyään ympyrää puolituntia öisillä kujilla.

Guitart Central Park Resort & Spa. Sen niminen mesta. Perus 1990-luvun alussa rakennettu hotellikompleksi.
Saapuminen klo 01:45 oli antikliimaksi. Turistivero + avaimet käteen ja hyvää yötä. Joskin meillä oli niin kova nälkä, että suuntasimme lähistölle etsimään yöpalaa. Meidät pelasti yksi alueen tuhannesta kebab/pizza/hampurilaismestasta. Ja täällähän saa tiukkaa viinaa joka grillistä.
Bisset, pizzaslicet ja viskit vedettyä vaapuimme takaisin hotelliin. Kello oli 02:30 eli 03:30 Suomen aikaa ja me olimme perillä.
7.6. Hotellila. Palvelu pelaa ja koska meillä on ”all exlusive”, niin juomaa ja ruokaa riittää. Kalliimmat viinat eivät kuulu edes meidän tilaamaan pakettiin. Ne ovat lasikaapeissa tyrkyllä rahaa vastaan. Meille käy halvempikin väkijuoma. Js
Noutopöytä lounaalla ja illallisella pesee perinteisen ruotsinlaivabuffetin mennen tullen makujensa puolesta. (aamupalaa pääsemme testaamaan huomenna)


Bar Pirata ja Roger, seitsemän meren kauhu. Halpa ja loistava baari. Shotit euron, kannullinen mojitoa (1 litra) 9 euroa. Rai-rai! Kympillä saa melkoiset vauhdit tässä kapakissa. Tyydyimme tutustumiskäynnillä lasillisiin

Joo, tästä se lähtee. Huomenna ehkä rannalle. Tai altaalle. J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti